Rijtjeshuis uit 1984

 

De familie van Dijk woont in een tussenwoning uit 1984. En sinds 2017 verwarmen ze de woning helemaal gasvrij.

 

“’Ze verkopen wat ik nodig heb en niet wat zij kwijt willen.”

Lees meer

“Ze leveren echt maatwerk, ze doen wat ze beloven en daarbij zijn ze toegankelijk en laagdrempelig.”

Nieuwe uitdaging

Jan vertelt: “Toen ik de vraag had neergelegd bij Rudi van INTU. Hij vertelde mij dat dit voor hen een nieuwe casus was en dat ze er naar uitkeken om dit voor mij uit te zoeken.

Ik mocht eerder al een kijkje nemen in zijn huis om een beeld te krijgen van de installatie en de “Wubbo”. Daarbij kende ik Rudi zijn ideeën en deze spraken mij zeer aan.

Om objectief te blijven heb ik ook gezocht naar andere bedrijven, maar stuk voor stuk boden zij slechts een deel van de oplossing die ik nodig had.”

“Mijn grootste vraag was of mijn luchtverwarming goed zou blijven werken.”

Zonneboiler op dak

Geen probleem voor INTU

Jan: “De combinatie van de warmtepomp en onze luchtverwarming bleek geen probleem. INTU heeft mij geholpen met het maken van het totaalplaatje en het samenstellen van een systeem dat voor mij van toepassing is.

Zij zochten voor mij uit wat voor boiler ik nodig had. En ook met betrekking tot het kiezen van de juiste zonnepanelen en zonnecollectoren hebben zij mij een zorgeloos gevoel bezorgd.”

“Onze zonnepanelen waren aan vervanging toe”

het was tijd voor een update

“We wonen in een gezellige straat waar veel mensen aandacht hebben voor groene energiebronnen, zo hebben de meeste hun dak bedekt met zonnepanelen. Ook wij vinden het milieu belangrijk en daarom hebben wij al in 2003 onze eerste zonnepanelen laten leggen.

Na hier ruim 15 jaar van geprofiteerd te hebben, was het tijd voor een update. Zowel onze ketels als de hete luchtverwarming moesten vervangen worden en ook de zonnepanelen hadden hun beste tijd gehad. Daarnaast vonden mijn vrouw en ik het tijd om afstand te doen van gas als energiebron met oog op een beter milieu.”

wubbo image

Dankzij de volgende onderdelen is deze woning gasvrij…

zonnepaneel image
Zonnepanelen
omvormer image

Omvormer

wubbo image
Wubbo
zonneboiler image

Zonneboiler

warmtepomp image

Warmtepomp

warmteopslag image
Warmteopslag
verwarming image

Hete luchtverwarming

&
bespaart familie van Dijk de komende 15 jaar…

op energie.

Bereken je besparingspotentieel met onze berekening