Wubbo

Duurzame energiebronnen vragen om sturing en intelligentie.
Meer weten?
Z

Maximaal rendement

Dankzij Wubbo’s slimme technologie weet jij zeker dat jouw duurzame oplossingen optimaal presteren.
R

Toekomstzeker

Wubbo is voorbereid op jouw toekomst, zelfs als je nu nog niet weet hoe de toekomst eruit ziet.

Inzicht en overzicht

Met Wubbo heb je inzicht en overzicht dankzij de app van Intu.

Het verhaal van Nel & Frans

Woning uit 1987

”De Wubbo-app werkt goed! Een duidelijk overzicht van de opbrengsten in een inzichtelijke en gebruiksvriendelijke app.”

Hoe werkt Wubbo?

 Wubbo functioneert als een rotonde en stuurt energiestromen efficiënt aan.

Wubbo is gemaakt om verschillende energiebronnen en verbruikers aan te sturen. Wubbo zorgt ervoor dat ieder onderdeel optimaal presteert en stuurt de energie naar de juiste plek.

Sommige onderdelen werken optimaal bij een lage temperatuur en anderen met een hoge temperatuur.

Wubbo App

Op het scherm wordt je huis weergegeven met daarin de onderdelen die energie produceren, opslaan en verbruiken. De producten van INTU die bij je thuis draaien, worden op het scherm weergegeven. Wat je ziet, past bij jouw situatie en kan daardoor afwijken van het getoonde beeld op deze pagina. Er zijn verschillende combinaties mogelijk met de producten van INTU. Hierdoor is ieder systeem uniek is en past dit altijd bij jouw situatie.

Product-opbrengsten

Per product kan gekeken worden naar de opbrengsten. Vanuit de app kun je de apparaten besturen door ze aan of uit te zetten. Wubbo zorgt zelf voor het optimaal werken van het apparaat

Verwarmingszones

Met de app kun je zones in jouw huis instellen, door de verschillende zones aan te sluiten op de verwarming. Daardoor kun je per ruimte de temperatuur bepalen.

Weekprogramma

Je kunt per dag jouw apparaten instellen om wel of niet te draaien. 

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat ’s nachts de verwarming lager staat dan overdag.

u

Veelgestelde vragen over Wubbo

Wat is een Wubbo?

De Wubbo integreert jouw energiebronnen en verbruikers in één geheel. Een slim samenspel tussen alle onderdelen zorgt voor een maximaal rendement. Jouw energiebronnen en verbruikers presteren namelijk het beste onder specifieke omstandigheden. De Wubbo kent deze omstandigheden en stuurt alle onderdelen zo aan dat een maximaal rendement gegarandeerd is. Hierdoor weet je zeker dat je optimaal gebruik maakt van de beschikbare duurzame energie. Daarnaast heb je met de Wubbo altijd en overal inzicht en controle over jouw woning door middel van de INTU-app.

Wat is het rendement van een warmtepomp in combinatie met een Wubbo?

Het rendement van een warmtepomp is afhankelijk van de inkomende en uitgaande water temperatuur. Een warmtepomp levert namelijk minder op bij een hoge water temperatuur. De Wubbo zorgt ervoor dat jouw warmtepomp binnen het ideale temperatuur gebied werkt.

Wat is het rendement van een zonneboiler in combinatie met een Wubbo?

Het rendement van een zonneboiler is afhankelijk van meerdere factoren. Een belangrijke factor is de uitgaande water temperatuur.

Een zonneboiler behaalt een hoger rendement als de uitgaande watertemperatuur laag is. Om een maximaal rendement uit een zonneboiler te halen is het noodzakelijk het water op een zo laag mogelijke temperatuur op te slaan. 

De Wubbo kijkt naar het aanbod van de zon en de vraag van het huis. Door deze op elkaar af te stemmen behaalt de zonneboiler het maximale rendement.

Bekijk hier alle producten die te koppelen zijn met Wubbo

Klik op de producten voor meer informatie

Zonnepanelen

Zonneboiler

Omvormer

Warmtepomp

Warmteopslag

Accu

Houtkachel CV

Verwarming