Voetbalclub Mariënberg volledig energieneutraal dankzij Wubbo

In het pittoreske dorp Mariënberg gebeurt iets bijzonders. Terwijl veel organisaties worstelen met de overgang naar duurzame energie, is voetbalvereniging Mariënberg volledig energieneutraal geworden. Voorzitter Jan Hagedoorn bevestigt trots: “Ja, het is gelukt. We zijn volledig energieneutraal.” Dit succesverhaal is niet alleen inspirerend, maar ook een mooi voorbeeld van hoe een unieke situatie en slimme technologie samenkomen.

Energieneutrale sportvereniging dankzij INTU

Voetbalvereniging Mariënberg bevindt zich in een vrij unieke positie. “We zijn een beetje uniek,” zegt Hagedoorn met een glimlach. De club heeft geen gas meer nodig, zonnepanelen prijken op het dak en een warmteboiler staat klaar om de energiebehoeften van het gebouw te dekken. Deze transitie was geen eenvoudige opgave, maar dankzij een combinatie van vastberadenheid, gemeenschapsondersteuning en slimme technologie is het hen gelukt.

Rol van INTU en Wubbo bij het energieneutraal en gasloos maken van de gehele vereniging

Een cruciale factor in dit succesverhaal is de samenwerking met INTU. INTU maakt huizen en panden op een schaalbare en aanpasbare manier energieneutraal en gasloos maakt. Ons geheim? Wubbo – een slim energiesysteem dat duurzame energieproducten efficiënt kan aansturen, waardoor ze optimaal gebruikt worden.

Wubbo heeft de voetbalclub geholpen om een geïntegreerd systeem te creëren dat alle beschikbare duurzame energiebronnen optimaal benut. Dit betekent dat de zonnepanelen, de warmteboiler en andere energieopwekkingssystemen allemaal naadloos samenwerken, wat leidt tot maximale efficiëntie en minimale verspilling.

Financiële ondersteuning met subsidies en gemeenschapssamenwerking

Naast de technologische oplossingen speelde ook financiële ondersteuning een belangrijke rol. De club heeft een subsidie van een ton ontvangen om de kosten deels te dekken. Deze financiële injectie was essentieel om de nodige investeringen te doen zonder de financiële stabiliteit van de club in gevaar te brengen.

Maar geld alleen was niet genoeg. De samenwerking binnen de gemeenschap was van onschatbare waarde. Vrijwilligers, lokale bedrijven en de leden van de club werkten samen om dit project te realiseren. “Dit is echt een gemeenschapsproject,” zegt Hagedoorn. “Zonder de inzet en het geloof van iedereen hier hadden we dit niet kunnen bereiken.

Hoe kan jouw organisatie energieneutraal worden?

Heeft je organisatie interesse om energieneutraal te worden? Ontdek wat INTU en Wubbo voor je kunnen betekenen. Samen kunnen we een duurzame toekomst creëren, één stap tegelijk.

Gasloos of energieneutraal in 3 stappen

Stap 1: Integratie van duurzame energieproducten

Wubbo combineert en integreert diverse energieproducten zoals zonnepanelen, warmtepompen en accu’s. Dit systeem stuurt ze aan voor een efficiënte en optimale energievoorziening, geoptimaliseerd voor jouw huis of bedrijfspand. Of je nu een modern kantoorgebouw hebt of een karakteristiek woonhuis, Wubbo zorgt ervoor dat alle componenten perfect samenwerken.

Stap 2: Maximaal rendement en kostenbesparing

Wubbo zorgt voor maximaal rendement en garandeert dat alle beschikbare duurzame energiebronnen efficiënt benut worden. Dit betekent dat je aanzienlijk op energiekosten bespaart, of je nu je huis wilt verwarmen of verkoelen. Door de slimme aansturing van Wubbo wordt elke kilowattuur optimaal benut, wat resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Stap 3: Gemakkelijk beheer met de app

Beheer en monitor je energievoorziening moeiteloos op afstand met de INTU app. Met deze gebruiksvriendelijke app kun je de temperaturen per kamer reguleren en je totale energieverbruik optimaliseren. Hierdoor heb je altijd en overal inzicht in en controle over je energiebeheer, wat bijdraagt aan een effectiever en efficiënter gebruik van duurzame energie.

Plan je adviesgesprek bij INTU

Wil je meer weten over hoe jouw huis of bedrijfspand energieneutraal kan worden met INTU en Wubbo? Plan dan een adviesgesprek. Onze experts helpen je graag om de beste oplossingen te vinden die passen bij jouw specifieke situatie. Samen zetten we de stappen naar een duurzame en energieneutrale toekomst.