In Gramsbergen gaat de gaskraan dicht

Aanstaande zaterdag is het zover, wethouder Martijn Breukelman zal de gaskraan definitief dicht doen op sportpark ’t Hoge Holt. SV Gramsbergen en INTU hebben stap voor stap, alle gasgestookte CV’s en boilers bij de voetbalclub vervangen door duurzame alternatieven.

Voor de recente prijsstijgingen gaf SV Gramsbergen elk jaar al ruim €14.000 uit aan gas. Na de recente prijsstijgingen zou deze gasrekening ruim verdubbelen. Gelukkig is de voetbalvereniging nu onafhankelijk van gas en immuun voor de prijsstijgingen.

Maar hoe verwarmt SV Gramsbergen zonder aardgas?

Dankzij een slimme samenwerking van standaard modules die warmte duurzaam gebruiken uit de zon, ventilatielucht en buitenlucht. De groene ingenieurs bij INTU zijn gespecialiseerd in het gasvrij maken van woningen en gebouwen. Daarvoor heeft INTU een gepatenteerde techniek ontwikkeld waardoor verschillende energiebronnen optimaal met elkaar samenwerken. Dit maakt het makkelijker en goedkoper om bestaande gebouwen te verduurzamen.

Energierekening is een behoorlijke kostenpost

Er zijn zo’n 6000 sport-accommodaties in Nederland en die verbruiken enorm veel energie. De energierekening is vaak een behoorlijke kostenpost, soms wel 20% van de begroting van een amateurclub.” aldus Rudi Reinders van INTU:

Duurzaam toekomstperspectief

“SV Gramsbergen is nu gelukkig gasvrij en een gezonde vereniging, maar er zijn ook amateurclubs die het heel lastig gaan krijgen met de huidige gasprijs. Het geeft mij een geweldig goed gevoel dat we met deze techniek niet alleen serieuze stappen met de verduurzaming kunnen zetten maar dat we onze Nederlandse amateurverenigingen een toekomstbestendig perspectief bieden waarbij ze niet langer de kas van Russische gasproducenten hoeven te spekken.”

Voorzitter Michel Assen van SV-Gramsbergen is ook enthousiast: “Het is geweldig dat de ervaringen in Gramsbergen zo positief zijn. Met de kennis en ervaring die in Gramsbergen is opgedaan, kunnen ook andere sportverenigingen geholpen worden.

RTV Oost video