Warmteopslag

Buffervaten slaan geproduceerde warmte op voor later gebruik
Meer weten?
}

Warmte opslaan

In een boilervat sla je warmte op voor later gebruik.

+

Warmte terugleveren

Dankzij warmteopslag kun je ook ‘s nachts zonne-warmte gebruiken.

/

Combineren

Warmteopslag kun je goed combineren met duurzame energiebronnen. 

Buffervat 150L t/m 1000L

Een buffervat fungeert als opslag voor uw gewonnen warmte. Deze warmte wordt gewonnen door een zonnecollector, warmtepomp of houtkachel. Een buffervat kan gebruikt worden voor normale CV, en vloerverwarming.

✖︎ Deze buffervaten bevatten geen spiraalbuis

Hygieneboiler 150L t/m 1000L

Een hygieneboilervat werkt exact hetzelfde als een standaard buffervat maar bevat een RVS spiraalbuis die ook tapwater kan vasthouden en verwarmen.

Peter uit Apeldoorn

Eigenaar van een boilervat

”Op veel verschillende systemen had ik al ideeën, er was niemand die ze aan elkaar kon koppelen. Totdat ik INTU vond, die zijn gespecialiseerd in de samenwerking van verschillende technieken. De digitalisering en optimalisatie van Intu kan zeker leiden tot meer rendement. Als je een redelijke mogelijkheid hebt om te isoleren in een oude woning grijp deze kans dan aan. Hier heb je jarenlang profijt van.”

u

Veel gestelde vragen over de warmteopslag

Wat is warmteopslag?

Warmteopslag gebruik je om warmte op te slaan. Meestal zijn die boilervaten/watertanks waar je warm water in op slaat.

Hoe werkt warmteopslag?

Het warme water sla je op in een geisoleerde tank zodat je dit warme water er later weer uit kunt halen om te douchen of verwarmen.

Warmteopslag combineren met andere duurzame oplossingen?

Zonneboiler

Om je buffervat te vullen met warm water moet er een warmtebron aanwezig zijn. Een zonneboiler is zeer geschikt om jouw buffervat te vullen met warm water. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Houtkachel CV

Een bron voor je buffervat zou een houtkachel CV kunnen zijn. Door biomassa te stoken zou deze kachel een optie kunnen zijn om jouw buffervat van warmte te voorzien. Meer weten?

Wubbo

Wubbo is een slim stukje techniek die uw apparaten optimaal laat renderen, zo ook je warmteopslag. Geïnteresseerd? Klik dan hier