Veelgestelde vragen over zonneboilers

Een zonneboiler is een systeem dat gebruikmaakt van de warmte van de zon om water te verwarmen.
Kom op adviesgesprekBekijk zonneboilers

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat gebruikmaakt van de warmte van de zon om water te verwarmen.

Dit warme water kan worden gebruikt voor sanitair water zoals douchewater en voor (vloer)verwarming. Een zonneboiler vermindert de behoefte aan traditionele energiebronnen en helpt bij het verlagen van energiekosten en de CO2-uitstoot.

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler werkt door zonnecollectoren op je dak te installeren die de warmte van de zon opvangen. Deze warmte wordt gebruikt om water in een boiler op te warmen.

Het opgewarmde water kan direct worden gebruikt voor verwarming of worden opgeslagen in een boilervat voor later gebruik, zoals voor douchen of het verwarmen van je woning via Wubbo.

Waarom is een lage temperatuur verwarming duurzaam?

Lage temperatuur verwarming is duurzaam omdat het verwarmingssysteem efficiënter werkt bij lagere watertemperaturen.

Dit betekent dat er minder energie nodig is om je huis te verwarmen, wat resulteert in lagere energiekosten en een vermindering van CO2-uitstoot. Warmtepompen en gas-CV-ketels functioneren optimaler bij lage temperaturen, waardoor je een kleinere ecologische voetafdruk achterlaat.

Hoe werkt lage temperatuur verwarming met een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt optimaal bij lage watertemperaturen. In combinatie met lage temperatuur verwarming kan een warmtepomp de warmte uit de lucht, bodem of water efficiënter benutten. Hierdoor levert de warmtepomp voldoende warmte voor vloerverwarming of lage temperatuurradiatoren, zelfs bij koudere buitentemperaturen, wat zorgt voor een efficiënte en duurzame verwarming van je woning.

Zijn er subsidies voor zonneboilers?

Ja, er zijn subsidies beschikbaar voor de aanschaf van zonneboilers. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal en type zonneboilers dat je installeert.

Voor woningen kunnen de subsidiebedragen variëren van €1000 tot €2500. Deze subsidies maken de investering in zonneboilers aantrekkelijker door de initiële kosten te verlagen.

Kan een zonneboiler samenwerken met andere verwarmingssystemen?

Ja, een zonneboiler kan effectief samenwerken met andere verwarmingssystemen zoals een cv-ketel of een warmtepomp. Dit hybride systeem kan zorgen voor een nog efficiënter gebruik van energie en een lagere energierekening. De zonneboiler voorziet in het grootste deel van de warmwaterbehoefte, terwijl de cv-ketel of warmtepomp bijspringt wanneer nodig.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Fabio Rudi en de Wubbo

Bespaar op de kosten en vereenvoudig je energiebeheer met onze bewezen, flexibele en schaalbare energieoplossing. Profiteer van de jarenlange expertise van INTU bij het aanbieden van maatwerkoplossingen die meegroeien met jouw behoeften.

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe jij kan besparen en we jouw huis nog comfortabeler kunnen maken.