Duurzame energieproducten van INTU

Warmtepomp, zonnepanelen, houtkachels en meer

Alle duurzame energiebesparende producten

Allemaal optimaal aanstuurbaar met Wubbo 

Zonneboiler met zonnepanelen op dak

Zonnepanelen

wubbo image

Wubbo

zonneboiler image

Zonneboiler

omvormer image

Omvormer

warmtepomp image

Warmtepomp

warmteopslag image

Warmteopslag

accu image

Accu

houtkachel image

Houtkachel CV

verwarming image

Verwarming

Wubbo als duurzaam en slim energiesysteem

De slimme aansturing van je energieproducten

Het ecosysteem voor alle duurzame energieproducten. Koppelbaar met zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, houtkachels en meer.

Wubbo stuurt je alle duurzame energieproducten efficiënt aan. Deze regulatie van energievoorziening is altijd aan te passen naar jouw wensen via de INTU app. Ook op afstand.

Warmtepompen van INTU

Warmtepompen zijn energiesystemen die thermische energie uit externe bronnen halen — zoals de lucht, grond, of water — om deze energie vervolgens te gebruiken voor verwarming of koeling van gebouwen en het verwarmen van water.

In essentie verplaatsen ze warmte van de ene plaats naar de andere. Dit proces is energie-efficiënt omdat het minder elektrische energie verbruikt dan de warmte-energie die het oplevert. Hun vermogen om tijdens de zomer te koelen en in de winter te verwarmen maakt ze tot een flexibele en duurzame oplossing voor vrijwel elk gebouw.

?

 

This is a title

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings.

warmtepomp image
zonnepanelen, afbeelding zonnepanelen

Zonnepanelen van INTU

Zonnepanelen zijn energie-efficiënte energieproducten voor huizen en bedrijven. Ze zetten zonlicht direct om in elektriciteit via fotovoltaïsche cellen. De installatie van zonnepanelen varieert afhankelijk van de locatie en de oriëntatie van het gebouw, want optimalisatie van de plaatsing kan de energieopbrengst maximaliseren.

Houtkachels van INTU

Houtkachels bieden een efficiënte oplossing voor woningen die streven naar gasloos en energieneutraal leven. INTU implementeert moderne houtkachels die niet alleen warmte leveren voor de ruimte waarin ze zich bevinden, maar ook geïntegreerd zijn met het centrale verwarmingssysteem van een woning. Deze houtkachels kunnen een significante bijdrage leveren aan het verwarmen van de gehele woning en het voorzien van warm water, met een aanzienlijke kostenbesparing in energie.

houtkachel image
accu image

Accu’s van INTU

Deze batterijen zijn belangrijk voor het opslaan van overtollige energie die wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen gedurende de dag. Waardoor deze energie beschikbaar blijft voor gebruik tijdens piekuren of wanneer er geen zonlicht is. Dit maakt huizen niet alleen onafhankelijk van het energienet, maar zorgt ook voor een aanzienlijke vermindering van de energiekosten.

Moderne accu’s zijn efficiënt in het beheren van energieopslag, met systemen die de capaciteit hebben om dagenlang energie vast te houden.

Warmteopslag van INTU

Deze systemen slaan overtollige warmte op die tijdens lage vraagperiodes is geproduceerd, om deze vervolgens te gebruiken wanneer de vraag toeneemt. Dit principe van “warmte bewaren voor later” is goed om piekbelastingen van het energienet te verminderen en om energie-efficiëntie het hele jaar door te waarborgen.

warmteopslag, afbeelding warmteopslag
omvormer image

Omvormers van INTU

Omvormers zijn een onmisbaar onderdeel van zonne-energiesystemen, essentieel voor het omzetten van de gelijkstroom (DC) die door zonnepanelen wordt opgewekt, naar wisselstroom (AC) die in huishoudens en bedrijven gebruikt kan worden.

Zonneboilers van INTU

Zonneboilers zijn een efficiënte oplossing voor het verwarmen van water, gebruikmakend van zonne-energie. Deze systemen bestaan uit zonnecollectoren die op daken worden geïnstalleerd en die zonlicht omzetten in warmte. Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan een vloeistof die door een gesloten circuit naar een waterreservoir wordt geleid, waar het water wordt verwarmd en opgeslagen voor later gebruik.

zonneboiler image
verwarming image

Lage temperatuur radiatoren van INTU

Lage temperatuur radiatoren vormen een essentieel onderdeel van energiezuinige verwarmingssystemen. Ze zijn ontworpen om te werken bij lagere watertemperaturen dan traditionele radiatoren.

Dit lagere temperatuurniveau maakt lage temperatuur radiatoren veel efficiënter in termen van energiegebruik. Doordat ze warmte over een groter oppervlak verspreiden, zorgen ze voor een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte, wat resulteert in een comfortabeler binnenklimaat.