Gasloos wonen zonder warmtepomp, kan dat?

Veel huiseigenaren zoeken naar manieren om hun woning te verduurzamen en onafhankelijk te worden van aardgas. Maar wat als je geen warmtepomp wilt of kunt installeren? Zijn er alternatieven om toch gasloos te wonen? Absoluut.

In dit artikel leer je hoe je jouw huis energieneutraal kunt maken met slimme, duurzame energieoplossingen, zonder een warmtepomp.

Gasloze alternatieven voor de warmtepomp

Moderne houtkachel voor warmwater

Hoewel warmtepompen populair zijn voor gasloos wonen, zijn er andere effectieve oplossingen.

Eén van de meest bekende alternatieven is de houtkachel CV. Deze verwarmt water dat door je verwarmingssysteem stroomt, vergelijkbaar met een traditionele CV-ketel.

Als je dit met een hoog efficiënte kachel doet met weinig uitstoot, en van stoken met hout houdt, dan is dit zeker een alternatief om te overwegen.

Om met een houtkachel gasloos te verwarmen wordt deze vaak aangevuld met een zonneboiler. Wubbo laat een houtkachel en zonneboiler samenwerken met je vloerverwarming of radiatoren voor een duurzaam comfort.

Warmtepomp naast muur

Zonneboiler: warm water direct uit de zon

Een zonneboiler is misschien wel de puurste manier om te verwarmen met behulp van zonne-energie. Het gebruik van zonne-energie stoot namelijk geen CO2 uit, en zonlicht is een onuitputtelijke bron.

In de zomermaanden kan een zonneboiler bijna al je warme water leveren. In de winter is dat echter niet voldoende, zelfs niet met een grotere zonneboiler. Maar maak je geen zorgen, want een andere duurzame energiebron, zoals een warmtepomp of houtkachel, kan bijspringen om ervoor te zorgen dat je altijd warm water hebt.

Ook kom je in aanmerking voor een aanschaf subsidie als een zonneboiler laat installeren. Voor mensen die gasloos willen wonen zonder warmtepomp is de zonneboiler de meest gekozen optie.

Infrarood verwarming: Elektrisch en gericht verwarmen

Je kunt ook verwarmen met infraroodverwarming. Dit kan met infraroodpanelen aan de muur of in de vloer. Hiermee kun je heel gericht verwarmen, ideaal voor ruimtes die je weinig en onregelmatig verwarmt. Als hoofdverwarming is dit minder geschikt omdat dit relatief veel stroom gebruikt, een warmtepomp is bijvoorbeeld gemiddeld 4x zo zuinig.

Elektrische CV-ketel

Een elektrische CV-ketel doet hetzelfde als een CV-ketel op gas en klinkt als een eenvoudige oplossing. Toch worden ze erg weinig toegepast vanwege het hoge stroomverbruik. Het stroomverbruik is zelfs zo hoog dat een elektrische CV-ketel in nieuwbouw woningen niet toegepast mag worden.

Wubbo: Slim energiesysteem dat alle gasloze energiebronnen laat samenwerken

Het Wubbo systeem van INTU biedt een totaaloplossing door verschillende gasloze en duurzame energiebronnen te integreren in één systeem.

Dit energiesysteem combineert bijvoorbeeld zonnepanelen, houtkachels, zonneboilers en meer, waardoor je altijd het meeste haalt uit de beschikbare energie. Zo ben je dus niet afhankelijk van 1 energiebron zoals alleen een warmtepomp.

Dankzij de slimme aansturing zorgt Wubbo ervoor dat alle energiebronnen optimaal samenwerken, wat resulteert in een efficiënte en duurzame energieoplossing. Het systeem kan de energieproductie en consumptie monitoren, zodat je het ook zelf kunt bijsturen via een gebruiksvriendelijke app. Zo heb je een overzichtelijk inzicht in je complete energiehuishouding.

Warmtepomp naast muur

Gasloos wonen zonder warmtepomp voor diverse typen huizen en gebouwen

Een van de grootste voordelen van het Wubbo systeem is de maatwerkoplossing voor elke woning. Of je nu in een moderne villa of een boerderij uit 1904 woont, Wubbo biedt een passende oplossing.

Het systeem is flexibel en kan worden aangepast aan de specifieke energiebehoeften van jouw huis. Door gebruik te maken van diverse energiebronnen en slimme technologieën, garandeert Wubbo dat je woning altijd optimaal presteert. Dit betekent niet alleen lagere energiekosten, maar ook een minimale impact op het milieu.

Duurzaam energiebeheer op afstand met de app

Met de INTU app heb je volledige controle over de energiebeheer via Wubbo. De app toont real-time data over de productie, opslag en het verbruik van energie in je woning. Je kunt de temperatuur per ruimte instellen en een weekprogramma maken.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Ontdek alle mogelijkheden voor gasloos wonen zonder warmtepomp

Wil je meer weten over hoe je jouw woning gasloos kunt maken zonder warmtepomp? INTU helpt je graag verder. Wubbo biedt een veelzijdige oplossing die perfect aansluit op jouw situatie.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen vinden we de beste duurzame energieoplossing voor jouw huis.

Warmtepomp naast muur